איטום מרתפים – כיצד תוכל לעשות זאת בעצמך

מאת: אורי ברקן

אהבתי! הוסף לבחירות שלי
המאמר נמצא ברשימה שלך

איטום מרתפים כיצד תוכל לעשות זאת בעצמך גדולאם אתם רוצים להפוך את המרתף בביתכם לחלל שימושי, אבל יש לכם בעיה רצינית של רטיבות, תוכלו לאטום את המרתף בקלות במהלך של סוף שבוע אחד. דרך אגב, תהליך זה מתאים כמובן גם לאיטום של חדרים אחרים.

במה לאטום?
לשם איטום מרתפים מפני רטיבות מומלץ להשתמש ב-Drylok Extreme Waterproofer. זהו הדור החדש של מוצרי דריילוק שמציע איטום מוחלט מפני לחות, רטיבות ונזילה. חומר זה קל מאוד ליישום ומתאים לבלוקים חשופים ולחומרי הבניין האחרים.

דריילוק אקסטרים אינו צבע אלא חומר איטום שמטרתו העיקרית היא לפתור בעיה של קירות לחים ורטובים שמאפיינת בעיקר מרתפים. והוא עושה זאת באופן מעולה. חומר זה ממלא ואוטם לחלוטין את כל הסדקים והנקבוביות של הבלוקים מהם בנויים קירות המרתף. מוצר זה מגיע במגוון של צבעים. החומר בטוח מאוד לשימוש ואפשר להשתמש בו בכל מקום שבא במגע עם בני אדם או בעלי חיים כמו, למשל, בריכות נוי.


כידוע, רטיבות במרתף יכולה להיווצר מדליפת מים מבחוץ פנימה או מעיבוי פנימי. לפיכך, קיימים שני סוגי איטום:
-    איטום שלילי שאוטם אתהמשטח מהצד שמנוגד למקום שממנו חודרת הרטיבות.
-    איטום חיובי שאוטם את הקיר מהצד שממנו חודרת הרטיבות.

שלב ההכנה

לפני שנגשים למלאכת איטום מרתפים חשוב לבצע כמה בדיקות פשוטות:

1.האם הרטיבות במרתף נוצרה כתוצאה מדליפה מבחוץ,כתוצאה מעיבוי פנימי או משתי הסיבות גם יחד?
 קחו נייר אלומיניום בגודל של 30X30 ס"מ והדביקו אותו לקיר בכל ארבעת הקצוות. לאחר מספר ימים הסירו את הנייר.
-אם יש רטיבות על חלקו האחורי שלנייר האלומיניום או על הקיר עצמו, סימן שקיימת דליפה ומים נכנסים מבחוץ פנימה.
-אם יש סימנים של מים על צדו החיצוני של נייר האלומיניום, זה שלא בא במגע עם הקיר, סימן שבחדר יש עיבוי.  במקרה של עיבוי  צריך לייבש את הלחות בחדר לפני פעולת האיטום.
2.אם דליפת המים היא מבחוץ, צאו החוצה ובדקו אם יש בעיות ניקוז שגורמות לרטיבות, אם קיימת נזילה מהמרזב, אם צינורות הביוב סתומים או אם נגרמות הפרעות לניקוז המים.
3.לאחר הבדיקה הכינו את המשטח לאטימה על ידי ניקוי חלקים רופפים, אבק ולכלוך בעזרת מברשת ברזל.

שלב מילוי הסדקים
אטמו כל חור או סדק בקיר בעזרת מוצר מתאים למילוי סדקים. בדקו היטב את החיבור בין הרצפה לקיר – זהו המקום שלפעמים מתעלמים ממנו אך הוא מועד לנזילת מים.
טיפ: כאשר אוטמים את הסדקים יש להרטיב את המשטח שעליו עובדים.

שלב ניקוי התפרחת
האויב הגדול ביותר של חומרי האטימה למים היא ה"תפרחת". תפרחת זו מופיעה על פני השטח בצורת אבקה לבנה. תופעה זו מתרחשת כתוצאה מכך שמלח טבעי שנמצא בתוך הבלוק מוצא את דרכו החוצה. חשוב לנקות היטב את התפרחת לפני איטום הקירות. להורדת התפרחת השתמשו בחומצה או ב-Drylok Etch. כמובן, חשוב להקפיד על הוראות היצרן ולמלא אחר כללי הזהירות, כי אתם משתמשים בחומצה. שטפו היטב והניחו למקום להתייבש.

שלב האיטום

כעת אתם מוכנים לאטום את הקיר. מומלץ לעשות זאת בעזרת מברשת סינטטית איכותית. טבלו את המברשת בדריילוק. חומר זה אינו כמו צבע רגיל וצריך להחדיר אותו ממש לתוך נקבוביות הבלוק. לכן, במקום למרוח את החומר כמו צבע רגיל, צריך למרוח הלוך ושוב ולמלא היטב כל נקבובית ונקבובית בבלוק. הדריילוק פועל כך שהוא חודר לתוך הנקבוביות, ממלא אותן, מתפשט בהן ומתחיל להתרחב במהלך הייבוש. חומר איטום זה הופך בסופו של דבר לחלק מהקיר ומשמש כשכבת מגן עמידה שמבטיחה לעצור את המים, גם אם מדובר בלחץ מים חזק. מומלץ לא להשאיר שום חלק חשוף ולא למרוח שכבה דקה מדי. לאחר 24 שעות מרחו שכבה שנייה, הפעם בעזרת רולר.

בהצלחה!

אהבתי! הוסף לבחירות שלי
המאמר נמצא ברשימה שלך

יש לך שאלה?

image descriptionלחץ כאן למציאת חנות קרובה לביתך המוכרת את מוצרינו