איך מונעים עובש בחדר אמבטיה
מאת: אורי ברקן
עובש בחדר האמבטיה הוא תופעה די שכיחה ומטרידה. לא רק שמראה עובש אינו מלבב במיוחד ונותן תחושה של חוסר בניקיון ובתברואה, אלא שהוא גם יכול להיות מסוכן לבריאות במיוחד אצל אנשים בעלי מערכת חיסונית לקויה, אנשים מבוגרים, חולים העוברים טיפולים כימותרפיים ועוד. אז איך בכלל מופיע העובש ומהם הפתרונות למניעת היווצרותו? המשיכו לקרוא.
איך מופיע עובש בחדר האמבטיה
ישנם הרבה מאוד זנים שונים של עובש, כאלה הגדלים על פירות וירקות למשל או לענייננו, העובש הגדל בחדר האמבטיה. עובש מאוד אוהב רמת לחות גבוהה ולכן הוא חדר האמבטיה בו רמות הרטיבות והלחות גבוהות מכל חלקי הבית האחרים הינו אזור פורה במיוחד עבור התפתחותו.
העובש יכול להתפתח בחדר האמבטיה כתוצאה מחוסר אוורור הגורם להצטברות של לחות בחדר או מליקוי בניה של החדר (נזילות, חוסר איטום קירות וכדומה). עם תחילת התופעה יופיעו נקודות שחורות או אפורות על גבי הקיר למשל, שעם הזמן יתפתחו ויתרבו עד לכדי כתמים שחורים, אפורים או חומים רחבים המתפשטים על גבי קירות החדר.
למה צריך למנוע עובש בחדר האמבטיה
ישנן סיבות רבות למה למנוע עובש בחדר האמבטיה:
- אסתטיקה: זה פשוט לא יפה, חדר אמבטיה צריך להראות נקי ומצוחצח.
- בריאות: עובש נרחב יכול לפגוע בבריאות, במיוחד אצל אנשים בעלי מערכת חיסונית ירודה וילדים קטנים, כפי שצוין קודם.
- פגיעה בקיר: העובש שתמיד יהיה מלווה בלחות/רטיבות הגורמת להתפוררות הטיח, הצבע, הסיליקון, הרובה והקיר.
- הרגשה: במקום לקבל הרגשה של רוגע בחדר אמבטיה, עם נוכחות של עובש, כל מה שרוצים הוא לצאת משם כמה שיותר מהר.
פתרונות למניעת עובש בחדר האמבטיה
על מנת למנוע עובש בחדר האמבטיה ישנם מספר פתרונות:
- בניה: קודם כל בונים נכון, אוטמים את כל הקירות והרצפה של חדר האמבטיה כדי למנוע היווצרות של עובש.
- תיקון נזילות במקומות בהם מים יכולים לחדור: אם קיימות נזילות החודרות לקירות שלא מטופלות, לא רק שעובש יופיע לבטח אלא שגם הדבר עלול לפגוע בקיר עצמו לגרום להרס שלו עם הזמן.
- שימוש בחומרים נכונים: שימוש ברובה וסיליקון דוחי עובש יסייעו במניעת היווצרות עובש. ביצוע עבודת הסיליקון והרובה בצורה נכונה גם יסייעו למניעת אפשרות של התפשטות העובש עליהם.
- אוורור: אם קיים חלון בחדר האמבטיה, הקפידו לפתוח אותו עם סיום השימוש במקלחת או האמבטיה כדי לאפשר לאדי מים להתפזר, אחרת תופעת עיבוי הלחות בחדר תזרז את הופעת העובש.
- ייבוש: אם קיימת תופעת עיבוי בחדר, הקפידו לייבש את הקירות, רצפה, חלונות וכל משטח עם סיום השימוש בחדר. במיוחד לחדרי אמבטיה בהם אין אוורור.
- התקנת ונטה: אם אין חלון לאוורור חדר האמבטיה, חשבו על התקנת ונטה שתסייע בפיזור אדים לחים מהחדר.
הפתרון של דריילוק Extreme Masonry Waterproofer
בשונה משאר החומרים בשוק, הפתרון של דריילוק הוא פתרון מתקדם לאיטום קירות האמבטיה אשר חודר לתוך הבטון, האבן, הבלוקים והטיח, וקושר את עצמו תוך כדי התפשטות והתרחבות לתוכם כך שהוא הופך לחלק בלתי נפרד מהם ולא רק כשכבת אטימה חיצונית. הדריילוק הוא למעשה צבע איטום קירות בעל מרקם סופי חלק ויפה (יכול לשמש גם כצבע גמר במידת הצורך). הצבע מורכב מתשלובת של לטקס ומרכיבים קרמיים להקניית חוזק אשר פותחו במיוחד לדחיית עובש. החומר קל ליישום עד כדי כך שניתן אפילו ליישם בעצמכם.
הוראות יישום ל- דריילוק Extreme Masonry Waterproofer
למרות שניתן לבצע את האיטום לבד ובקלות, מאחר וצריך לוודא שבקירות אין נזילות קיימות או לחות המצריכים תיקון לפני היישום, אנחנו ממליצים להתייעץ עם בעלי מקצוע.
החומר מומלץ לשימוש בכל חדר אמבטיה רגיל ויעיל ביותר גם בחדרי אמבטיה בעייתיים (כאלה ללא אוורור עם בעיית עיבוי לחות).
איך תדעו אם הרטיבות בקיר היא תוצאה של נזילה או עיבוי? ניתן לבצע בדיקה פשוטה שתספק לכם אינדיקציה טובה לגבי מהות הבעיה: גוזרים דף רדיד אלומיניום (כזה שבשימוש במטבח שלכם) לריבוע בגודל 20X20 ס"מ. מדביקים את הריבוע על הקיר החשוד בעזרת נייר דבק בארבעת הצדדים שלו, כך שהוא יהיה סגור בכל ההיקף שלו. לאחר מספר ימים בדקו את הרדיד - הרגישו את פני השטח שלו, האם הוא רטוב/לח? אם כן אז ישנה בעיה של עיבוי לחות בחדר (שכיח בחדרי אמבטיה ללא חלונות אוורור). לאחר מכן, הסירו את הרדיד מהקיר, האם הקיר יבש מתחת לרדיד? אם כן יש כנראה נזילה מוסתרת בקיר ומומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע לאיתור ותיקון הנזילה. אם האזור יבש אז סביר כי אין נזילה בקיר.
שלב מקדים ראשון: יש לבדוק אם קיימות נזילות או חדירת לחות/מים בקירות. אם כן, יש לבדוק, לאתר ולתקן את סיבת התופעה. אלה יכולים להיווצר מסיבות רבות כגון חורים בקיר, סדקים, סתימה או הפרעה בניקוזים, צינור מטפטף ועוד.
שלב מקדים שני: מכינים את שטח הקיר לטיפול - מומלץ ליישם את הדריילוק על קיר נקי משאריות צבע (ניתן לצבוע ישירות על צבע קיים אך התוצאה עשויה להיות פחות טובה). סותמים חורים וסדקים, אם קיימים, עם תשומת לב מיוחדת לחיבורים בין הקירות, בין קיר לרצפה ובין קיר לתקרה. מנקים את הקיר מאבק לחלקי טיח/קיר רופפים. בקירות חדשים בהם קיימת תופעה של הפרחת מלחים (פריחה לבנה), מסירים בעזרת חומר צריבה DRYLOCK ETCH עם מברשת ברזל עד להיעלמות מוחלטת לפני הצביעה.
יישום דריילוק: החומר מגיע בפחית (כמו פחית צבע) ויש לערבב היטב לפני ותוך כדי השימוש.
שכבה ראשונה: מיישמים ללא דילול בעזרת רולר, מברשת או בהתזה.
שכבה שניה: לאחר 3 שעות ייבוש של השכבה הראשונה, מיישמים ללא דילול את השכבה השניה. אם יישמתם את השכבה הראשונה בעזרת רולר, יישמו את השכבה השניה בעזרת מברשת כך תבטיחו כי עם שתי שיטות היישום החדירה של החומר תהיה אפקטיבית ביותר.